Meny Stäng

BILJETTER

TORSDAG 29/8 19.00

DEN EFFEKTIVA KVINNAN

Vad är det att vara kvinna? Det kan vara trist, långtråkigt och alldeles underbart! Bara man släpper alla krav som ställs på kvinnliga könet! När är man lagom gammal eller snarare i sig själv som människa? Många unga kvinnor känner stora krav på sig att vara perfekta i allt. I skolan, bland kamrater, vara snygg, höga betyg, bra arbete, bra älskarinna, duktig moder, perfekta barn och familj!! Många glömmer bort att leva här och nu och plötsligt är man gammal och osynlig.

En skarp, igenkännande och upplyftande monolog till alla kvinnor och till de som känner någon kvinna.

Manus & regi: Lotta Östlin Stenshäll
På scen: Mikaela Hagelberg
Ljud: Anders Nyström

Torsdag 29/8 19.00, ordinarie 120:-
Torsdag 29/8 19.00, student & pensionär 80:

ONSDAGAR 17.00

AW! FOLKÖL BAR OCH IMPRO – MED JONAS & MATHIAS

En nyhet till hösten blir AFTER WORK med JONAS & MATHIAS! På onsdagar med start 4/9 17.00 kommer 4:e teatern att anordna AW på vår scen där vi erbjuder IMPROBOOM samt försäljning av exklusiva folköl från lokala bryggerier här i Västerås. Varför inte glida förbi en onsdag 17-18 för lite skratt och en god öl? Det kommer att bli FETT. Vi ses där!

Onsdag 2/10 17.00, 80:-
Onsdag 6/11 17.00, 80:-
Onsdag 4/12 17.00, 80:-

TORSDAG 26/9 19.00

LIVSRUS

På ett litet café i en liten stad utbryter panik när en anställd hittar en avhuggen tå i en räkmacka. Det visar sig dock att det inte är en tå, utan en havsanemon. Vilken tur… Vilken lättnad… Eller?… Kanske inte bara?

Så inleds Livsrus – en existentiell komedi om längtan efter dramatik i tillvaron, riktning i livet och modet att vara ärlig om sin musiksmak. Vi träffar Berit, som i tjugo år dragit största lasset i stadens frivilligverksamhet och känner att det är nog nu. Om Marco, som vill bli något mer än killen som blev kvar och jobbade på café men inte vet hur. Och om Sonja a.k.a. Sorrow eater, som spelar i ett black metalband men inte känner sig tillräckligt ond. De möts av en slump, som kommer att ha större inverkan på deras liv än någon kunnat ana.

Regi: Fredrik Lundqvist
Manus: Manda Stenström
Medverkande på scen: Pascal Wibe, Dasha Nikiforova, Titti Hilton
Scenografi & kostym: Anne Hellandsjö
Musik och ljud: Jens Peterson Berger
Ljus: Sofia Öhrndalen

Torsdag 26/9 19.00, ordinarie 120:-
Torsdag 26/9 19.00, student & pensionär 80:

TORSDAG 10/10 19.00

UNGA ROMA – ATT BOSSA EN BITCH

Att Bossa en Bitch är en modernisering och komisk uppgörelse med Shakespeares ”Så tuktas en argbigga”. Klassikern om hur man fostrar en kvinna till lydnad. I vår version vill en av skådepelarna inte spela pjäsen. När hon ändå övertalas att spela sin roll bestämmer hon sig för att göra det på sitt eget sätt. Vad hon inte räknar med är att bli kär. I rätt eller fel person?

Det blir upproriskt, romantiskt, komiskt, modemedvetet, blankvers, prosa, house och barock i lekfullt samspel med dagens debatt om allas lika värde. Jämställd kärlek, finns det? Vad betyder det att äga eller att ”vara ägd”?
Kraftfull musik, futuristiska kostymer, härlig humor och en stor portion sund ungdomsrevolt.(Gotlands Allehanda)

Medverkande på scen: Andreas Nilsson, Emanuelle Davin, Filip Johansson och Mikaela Hagelberg

Manus: Lotta Grut
Regi: Karin Kickan Holmberg
Scenografi och kostym: Suzane Crépault
Musik: Annika Fehling, Robert Wahlström och
Carl-Mikael Berlander (Yung Gud)
Mask: Elin Valentinsson

Torsdag 10/10 19.00, ordinarie 120:-
Torsdag 10/10 19.00, student & pensionär 80:

SKRATTA ELLER DO!

HALLOWEENIMPRO MED JONAS & MATHIAS, FREDRIK LUNDQVIST

Jonas & Mathias gästar 4:e teatern med en skrämmande Halloween show!
Det blir en freestylad skräckhumor-show. Rysningar, jumpscares och diafragma-kramp i en improviserad helafotnsförestöllning i skräckfilmens tecken. Publiken bestämmer handlingen, de levererar de kalla kårarna.

Torsdag 24/10 18.00 – 21.00

TORSDAGAR 12.00 – 13.00

OPERATURBO MED LUNCH

Vår tidigare lunchföreställning Operalunch kommer framöver att heta OPERATURBO. Precis som tidigare kommer vi att bjuda på både opera och lunch – fast med en liten twist och med mycket mera teater!

HT 2019 har vi ett tillfälle för vår unika lunchupplevelse. Det blir i december med tema En Julsaga. Till våren kommer ni att få smakprov ur kända verk som Glada änkan, Figaros bröllop. Boka gärna två veckor innan eventet. Välkommen!

Torsdag 19/12 12.00, tema En Julsaga, 220:-

Arrangör: 4:e teatern

TORSDAG 21/11 18.00

DHMJ – INGEN BRYR SIG NÄR CLOWNEN GRÅTER & SÄG NÅNTING

Säg Nånting! är en fristående uppföljare till ”Ingen bryr sig när Clownen gråter”, där temat destruktiva relationer och normaliseringsprocessen behandlas. Samma tema med ett nytt perspektiv.

Emma har precis kommit ur ett destruktivt förhållande. Det värsta borde vara över men vad händer egentligen sedan? Vad säger en till vänner? Vad säger en till sig själv? Hur går livet vidare när världen plötsligt är uppochned?

En fysisk teaterföreställning som utgår från frågeställningen; Hur bearbetas en trauma? Hur går en vidare?

Nu har ni möjlighet att se båda föreställningarna i följd!

Torsdag 14/11 18.00 – 20.00, ordinarie 120:-
Torsdag 14/11 18.00 – 20.00, student & pensionär 80:-

INFORMATION OM BILJETTER

4:e teatern har i dagsläget ingen biljettkassa. Köp av biljetter görs enbart via Kulturbiljetter: www.kulturbiljetter.se. Platserna är onumrerade. Vår scen är bemannad 30 minuter innan föreställningen börjar där ni kan visa upp era digitala biljetter för vår värd. Lokalerna är handikappanpassade.

Vid frågor om biljetter hänvisar vi till Kulturbiljetter. Vi på 4:e teatern kan ej avboka/omboka dessa. Kontakt till Kulturbiljetter: 08 – 50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

RESVÄG

Adress: Sintervägen 4, 721 30 Västerås. Från Västerås Central Station tar ni buss 6 eller buss 21 till hållplats Kopparlunden. Därifrån är det 1 minut till Culturen där 4:e teatern har sin scen. Det tar 13 minuter att promenera från Västerås Central Station till 4:e teatern.