5 oktober

Öppningskväll med Tjejjouren

Under hösten kommer många spännande artister och konstnärer och gästar oss!

Vi vill göra vår öppningskväll till något alldeles speciellt och startar därför upp den på ett alldeles speciellt sätt med flera gäster. Denna kväll kommer Teater Revansch att spela föreställningen ”Våldtäkt” och DHMJ kommer att spela sin föreställning ”Ingen bryr sig när clownen gråter”. Föreställningarna kretsar kring rätten till sin egen kropp och gränser.

Gäster kommer även vara Tjejjouren Ronja i Västerås som kommer prata om sin verksamhet och kommande events! Missa inte denna möjlighet att ta del av flera föreställningar på en och samma kväll.

 

***

Teater Revansch
presenterar föreställningen: Våldtäkt

En skådespelerska. En cellist.
Genom musik och teater informerar och upplyser vi kring våldtäkt. Vi skildrar berättelser från olika våldtäktsfall samt belyser tankar och känslor som kan uppstå i samband med att ha blivit utsatt. Hela föreställningen har som fokus att ta bort skuld och skam från offret.

Manus & skådespelare: Maria Hidman
Cello: Adrianna Arapinowicz
Längd: 20 minuter
Målgrupp: gymnasieelever och äldre

Läs mer om Teater revansch här!

***

DHMJ – Det här är mitt jobb
presenterar föreställningen: Ingen bryr sig när Clownen gråter

Föreställningen handlar om ett destruktivt förhållande berättat ur en clowns perspektiv. Vem är Clownen och varför berättar hon den här historien?

En föreställning baserad på fysisk teater med inslag av dans och musik. Föreställningen är framarbetad utifrån intervjuer, research och samtal med Tjejjouren Ronja.

Manus & Skådespelare: Anna-Jackelin Thell,Niqutia Karlsson & Ellen Vestermark
Längd: 40 minuter
Rekommenderad ålder: 13 år (fysiskt och sexuellt våld gestaltas)

Läs mer om DHMJ här!