Kontakt

Adress:
4:e teatern
Sintervägen 4
721 30 Västerås

Kontakt för information: 021-14 27 77, teatern@4e.se

Vi som jobbar på kontoret:


Fredrik Lundqvist, Teaterchef: fredrik@4e.se

Fredrik är Teaterchef och konstnärlig ledare på 4:e Teatern sedan 2016. Han har under sin tid på teatern regisserat bla Livsrus, Ågust och hans vänner, och Det farligaste som finns. Han har innan detta varit aktuell på bla Turteatern där han regisserat ”Billy Bloom-Ensam som gud” som nominerades till årets (norm)brott på scenkonstgalan i Göteborg 2016. Fredriks har också gästat teater Viirus i Helsingfors där han regisserade Kycklingrättegången av Johanna Koljonen som senare också spelades på Fringe-festivalen i Edinburgh. Kycklingrättegången listades nyligen av recensenter som en av de gånga seklets bästa föreställningar på de Finlandsvenska scenerna. Fredrik gick ut Skådespelarprogrammet på Stockholms Dramatiska Högskola 2011 och arbetade därefter i drygt 2 år som skådespelare på Unga Klara i Stockholm. Därefter har han frilansat som skådespelare, regissör eller slagsmålskoreograf på bla Regionteater Väst, Uppsala Stadsteater, Örebro länsteater, Turteatern. Förutom detta har han varit konstnärlig ledare för Unga tur 2008-2010. Han har där regisserat bl.a. “Vad är det för fel på Orestien” 2014, “Mästaren och Margarita” 2014, ”Krig på 4e våningen” 2008 och ”Roten ur Norén” 2007.


Sofia Öhrndalen, Verksamhetsledare och teatertekniker: sofia@4e.se

Sofia är född och uppvuxen i Västerås. Hon är utbildad som modellsnickare vid Bäcksdahlsgymnasiet i Jönköping. Sofia började arbeta på 4:e teatern 1994. Hon har jobbat som teknik- verksamhetsledare på Studio Westmannia 1991-1999, som föreställningstekniker på Västmanlands teater, Unga Roma och med DHMJ.


Marie Sundin, Producent och bokningar: marie@4e.se

Marie har jobbat på 4:e teatern sen 2011. Hon är främst producent men har under åren även varit pedagog på teatern. Åren 2013 – 2016 var Marie också teaterchef. Hon har tidigare jobbat på Skottes Musikteater, Folkteatern i Gävleborg, Gävle teater, Andersbergsprojektet, Teater Oliver, Västmanlands teater, Awake projects och som Kultursamordnare inom Västerås stad. Hon är utbildad Waldorflärare och har jobbat som det i Västerås innan hon gick tillbaka till att arbeta med teater 2003. Marie bor i Västerås och fritiden egnas mest åt att umgås med familjen, hitta på saker med sin hund Lucas och att uppleva kultur av olika slag.


Anne Hellandsjö, Producent, marknadsföring och digital kommunikation: anne.hellandsjoe@4e.se 
Anne är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm (MFA), Pratt Institute i New York (BFA), Berghs School of Communcation och Graphic Studio. Hon har arbetat som scenograf & kostymör för teater sedan 2005 på bland annat Kungliga Operan, Dramaten, Malmö Stadsteater, Örebro länsteater, Södra teatern, Orionteatern och Turteatern. Hon är nu anställd som producent vid 4:e teatern med inriktning kommunikation och marknadsföring. Anne bor i Stockholm tillsammans med sin familj.


Per Gustavsson, Snickare och dekortillverkning: per@4e.se

Anställda VT 2020:

Mikaela Hagelberg skådespelare

Mikaela var med och startade 4:e teatern i Stockholm 1982. Hon har drivit samt arbetat mycket på teatern genom åren. Romateatern och Unga Roma har Mikaela också varit med om att starta och driva. Teater för barn och vuxna har blivit väldigt viktigt. Hon har även spelat en hel del för vuxna och då mest på Gotland med Romateatern där hon har spelat många Shakespeareroller. Om Mikaela är ledig pysslar hon helst i trädgården på Gotland.
För mera information besök:
http://www.ungaroma.com https://teateralliansen.se/skadespelare/mikaela-hagelberg/ http://mikaelahagelberg.se


Dasha Nikiforova skådespelare

Dasha är utbildad vid Teaterhögskolan i Luleå samt genom flera rörelsebaserade kurser utomlands i Frankrike, Grekland och USA. Sedan 2015 har hon frilansat på bl.a Folkteatern i Gävle och Göteborg, ung scen/öst, Riksteatern och Borås Stadsteater. 2018 producerade Dasha en egen visuell föreställning om konstnären Frida Kahlo, ”Frieda x 3” som gästspelade på Folkteatern i Göteborg. Det senaste året har hon genom Friare Livs årsutbildning i nonviolent communication nyfiket utforskat och utvecklat kunskaper i kommunikation mellan människor.
För mera information besök: www.dashanikiforova.com


Pascal Wibe skådespelare

Pascal Crépault Wibe är skådespelare bosatt i Sala i Västmanland. Han är utbildad på Teaterhögskolan i Luleå och har tidigare arbetat på bl.a. Teater Martin Mutter i Örebro, Romateatern på Gotland och Skuggteatern i Umeå. Han brinner för teater och scenkonst med barn- och ungdomar som målgrupp. När han inte spelar för 4:e teatern läser han in ljudböcker, bakar bröd och umgås med sina döttrar.
För mera information besök: www.pascalwibe.se


Titti Hilton skådespelare

Titti var med och startade 4e Teatern 1983 i Sthlm och byggde upp Friscen på Skeppsholmen. Hon har frilansat sedan 1988 på bla: Örebro Länsteater, Unga Riks, Norrbottensteatern, Västerbottensteatern, Teater Västernorrland, Gävle Folkteater och Estrad Norr. Titti har under alla år återvänt till 4 e Teatern. Hon tillhör Teateralliansen sedan 2006. Utbildning: Malmö Stadsteaters balettelevskola, Teaterstudion för Inge Waern och statens scenskola fortbildning. För mera information besök: https://teateralliansen.se/skadespelare/titti-hilton/ 

Daniel Scherp skådespelare
Daniel är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg och har arbetat med skådespeleri o regi sedan mitten av 90-talet. Tidigare arbetsplatser har varit Teatertruppen, Teater Halland, Teater 23, Molièreensemblen, Mittiprickteatern, Teaterfabriken mfl. Daniel är även anställd på TeaterAlliansen sedan en tid.
https://teateralliansen.se/skadespelare/daniel-scherp/