Kontakt

Adress:
4:e teatern
Sintervägen 4
721 30 Västerås

Kontakt för information: 021-14 27 77, teatern@4e.se

Vi som jobbar på kontoret:


Fredrik Lundqvist, Teaterchef: fredrik@4e.se

Fredrik är Teaterchef och konstnärlig ledare på 4:e Teatern sedan 2016. Han har under sin tid på teatern regisserat bla Livsrus, Ågust och hans vänner, och Det farligaste som finns. Han har innan detta varit aktuell på bla Turteatern där han regisserat ”Billy Bloom-Ensam som gud” som nominerades till årets (norm)brott på scenkonstgalan i Göteborg 2016. Fredriks har också gästat teater Viirus i Helsingfors där han regisserade Kycklingrättegången av Johanna Koljonen som senare också spelades på Fringe-festivalen i Edinburgh. Kycklingrättegången listades nyligen av recensenter som en av de gånga seklets bästa föreställningar på de Finlandsvenska scenerna. Fredrik gick ut Skådespelarprogrammet på Stockholms Dramatiska Högskola 2011 och arbetade därefter i drygt 2 år som skådespelare på Unga Klara i Stockholm. Därefter har han frilansat som skådespelare, regissör eller slagsmålskoreograf på bla Regionteater Väst, Uppsala Stadsteater, Örebro länsteater, Turteatern. Förutom detta har han varit konstnärlig ledare för Unga tur 2008-2010. Han har där regisserat bl.a. “Vad är det för fel på Orestien” 2014, “Mästaren och Margarita” 2014, ”Krig på 4e våningen” 2008 och ”Roten ur Norén” 2007.


Sofia Öhrndalen, Verksamhetskoordinator och teatertekniker: sofia@4e.se

Sofia är född och uppvuxen i Västerås. Hon är utbildad som modellsnickare vid Bäcksdahlsgymnasiet i Jönköping. Sofia började arbeta på 4:e teatern 1994. Hon har jobbat som teknik- verksamhetsledare på Studio Westmannia 1991-1999, som föreställningstekniker på Västmanlands teater, Unga Roma och med DHMJ.


Marie Sundin, Producent och bokningar, pedagog: marie@4e.se

Marie har jobbat på 4:e teatern sen 2011. Hon arbetar som producent och pedagog. Hon håller i Teaterkollo och är huvudlärare i Scenisk gestaltning på Kopparlundsgymnasiet samt håller i kurser i Att prata inför folk. Åren 2013-2016 var Marie även teaterchef på 4:e teatern. Hon har tidigare arbetat på Skottes Musikteater, Folkteatern i Gävleborg, Andersbergsprojektet, Teater Oliver, Västmanlands teater, Forumteatergruppen AgerA, Awake Projects och som Kultursamordnare i Västerås stad. Marie är utbildad Waldorflärare. Hon bor i ett stort hus i Västerås med man, hund och katt. Resa, kultur och de vuxna barnen är viktigt för Marie.

Anne Hellandsjö, Producent, marknadsföring och kommunikation: anne.hellandsjoe@4e.se 
Anne är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm (MFA), Pratt Institute i New York (BFA), Berghs School of Communcation och Graphic Studio. Hon har arbetat som scenograf & kostymör för teater sedan 2005 på bland annat Kungliga Operan, Dramaten, Malmö Stadsteater, Örebro länsteater, Södra teatern, Orionteatern och Turteatern. Hon är nu anställd som producent vid 4:e teatern med inriktning kommunikation och marknadsföring. Anne bor i Stockholm tillsammans med sin familj.


Per Gustavsson, Snickare och dekortillverkning: per@4e.se

Anställda HT 2022:

Mikaela Hagelberg skådespelare

Mikaela var med och startade 4:e teatern i Stockholm 1982. Hon har drivit samt arbetat mycket på teatern genom åren. Romateatern och Unga Roma har Mikaela också varit med om att starta och driva. Teater för barn och vuxna har blivit väldigt viktigt. Hon har även spelat en hel del för vuxna och då mest på Gotland med Romateatern där hon har spelat många Shakespeareroller. Om Mikaela är ledig pysslar hon helst i trädgården på Gotland.
För mera information besök:
http://www.ungaroma.com http://teateralliansen.se/skadespelare/mikaela-hagelberg/ http://mikaelahagelberg.se


Titti Hilton skådespelare

Titti var med och startade 4e Teatern 1983 i Sthlm och byggde upp Friscen på Skeppsholmen. Hon har frilansat sedan 1988 på bla: Örebro Länsteater, Unga Riks, Norrbottensteatern, Västerbottensteatern, Teater Västernorrland, Gävle Folkteater och Estrad Norr. Titti har under alla år återvänt till 4 e Teatern. Hon tillhör Teateralliansen sedan 2006. Utbildning: Malmö Stadsteaters balettelevskola, Teaterstudion för Inge Waern och statens scenskola fortbildning. För mera information besök: http://teateralliansen.se/skadespelare/titti-hilton/ 

Daniel Scherp skådespelare
Daniel är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg och har arbetat med skådespeleri o regi sedan mitten av 90-talet. Tidigare arbetsplatser har varit Teatertruppen, Teater Halland, Teater 23, Molièreensemblen, Mittiprickteatern, Teaterfabriken mfl. Daniel är även anställd på TeaterAlliansen sedan en tid.
http://teateralliansen.se/skadespelare/daniel-scherp/

Åke Arvidsson skådespelare
Åke Arvidsson är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö 90-93. Bor i Stockholm och är tillsvidareanställd på Teater Västernorrland i Sundsvall sedan 1996. Under 2021-22 har han varit tjänstledig och arbetat på Strindbergs Intima Teater i produktionerna Repetitionen samt Spöksonaten. Från augusti 2022 har Åke ett utbytesår med Teateralliansen och inleder detta spelåret med att gästa 4:e Teatern.

Sanna Persson Sannerholm skådespelare
Sanna Persson Sannerholm är frilansande skådespelare som medverkat i såväl barnteater som egenskrivna politiska föreställningar genom åren. Främst spelat på Stockholms fria scener genom grupperna Det Sovande Folket och Teater Tillsammans men har även turnerat med barnföreställningar via Bananteatern och 4:e teatern. Våren 2020 medverkade hon i readingen av Petra von Kantz bittra tårar med TeaterTillsammans.